espa
Α.Α. Λιβάνη

Μια Προίκα Αμανάτι Kemal Yaltsin - Λιβάνη

  • Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες
  • Κωδικός: 9789601402048
20,00 price.perUnitTitle
  • ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για παραγγελίες άνω των 49.9€ σε όλη την Ελλάδα
  • Παραγγελίες μέχρι τις 1 το μεσημέρι, συνήθως παραδίδονται στην courier την ίδια μέρα.
  • Αυτόματη αποστολή SMS και email για την παρακολούθηση της παραγγελία σας.

Έχετε το δικαίωμα να επιστρέψετε τα προϊόντα που αγοράσατε, εντός προθεσμίας 15 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία που παραλάβετε τα προϊόντα.

Περιγραφή

Το δράμα των προσφύγων, που αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν από τον τόπο τους με την Ανταλλαγή, προβάλλει μέσα από την αληθινή ιστορία της αναζήτησης των Μηνογλαίων, μιας οικογένειας Ρωμιών που, στα χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής, φεύγοντας από το Χονάζ, εμπιστεύτηκε τα προικιά των κοριτσιών της στους Τούρκους γείτονες.

Ο Κεμάλ Γιαλτσίν, ο εγγονός του Τούρκου γείτονα, ξεκινά την οδύσσεια της αναζήτησης των Μηνογλαίων συλλέγοντας στοιχεία από πρόσφυγες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία, και ανακαλύπτει μέσα από μαρτυρίες τραγικά γεγονότα και καταστάσεις που ποτέ δεν είχε διανοηθεί.
Σήμερα, που το δράμα των προσφύγων είναι επίκαιρο όσο ποτέ, ο Κεμάλ Γιαλτσίν αφήνει, μέσα από το βιβλίο του, να ακουστούν οι φωνές αυτών που οδηγήθηκαν στο μεγάλο ξεριζωμό, χωρίς κανείς ποτέ να τους ρωτήσει, χωρίς να τους δοθεί δικαίωμα λόγου. Μια διαφορετική προσέγγιση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μέσα από τις μαρτυρίες απλών ανθρώπων και από τις δύο χώρες.

Χαρακτηριστικά

Τύπος Βιβλίου Μεταφρασμένη Λογοτεχνία, Μυθιστορήματα
Κατασκευαστής Α.Α. Λιβάνη
Κατηγορίες Βιβλία
Διαθεσιμότητα Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες
Ηλικία Ενήλικες
product bottom banner