espa
Μεταίχμιο

Από τον Όθωνα στον Χαρίλαο Τρικούπη: Παραλειπόμενα και μυστική διπλωματία στην Ελλάδα του 19ου αιώνα - Καντζίνος Ελευθέριος. - Μεταίχμιο

  • Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες
  • Κωδικός: 9786180339727
16.92 price.perUnitTitle 18.80€ ΤΙΜΗ WEB -10%
  • ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για παραγγελίες άνω των 49.9€ σε όλη την Ελλάδα
  • Παραγγελίες μέχρι τις 1 το μεσημέρι, συνήθως παραδίδονται στην courier την ίδια μέρα.
  • Αυτόματη αποστολή SMS και email για την παρακολούθηση της παραγγελία σας.

Έχετε το δικαίωμα να επιστρέψετε τα προϊόντα που αγοράσατε, εντός προθεσμίας 15 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία που παραλάβετε τα προϊόντα.

Περιγραφή

Είκοσι χρόνια, τριάντα εννιά διαφορετικές κυβερνήσεις, νέο Σύνταγμα, το πρώτο δημοψήφισμα, μεταβολή της μοναρχίας σε βασιλεία και της Γερουσίας σε Βουλή, οι πρώτες σύγχρονου τύπου εκλογές, το πρώτο Ειδικό Δικαστήριο για πρωθυπουργό, μια εξέγερση που ανέτρεψε μια επανάσταση και ο πόλεμος των 48 ωρών που δεν ήταν πόλεμος.

Οι δύο αυτές δεκαετίες του 19ου αιώνα υπήρξαν σταθμός στην εξέλιξη της χώρας, καθώς τέθηκαν οι βάσεις για τη μετατροπή ενός αδύναμου και θεσμικά χωλού βασιλείου σε ένα κράτος δυτικών προτύπων.
Έπειτα από πολυετή έρευνα σε ιδιωτικά αρχεία αλλά και σε αρχεία του Υπουργείου Εξωτερικών και στα Πρακτικά των Συνεδριάσεων της Βουλής, ο Λευτέρης Καντζίνος παρουσιάζει την ιστορική πορεία του νεοελληνικού κράτους κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο, στην οποία οι δυσκολίες ήταν πολλές, οι περιπέτειες για τον ελληνικό λαό ακόμα περισσότερες και, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα λάθη αποδείχτηκαν καταστροφικά.

Χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής Μεταίχμιο
Τύπος Βιβλίου Ιστορικά
Διαθεσιμότητα Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες
Κατηγορίες Βιβλία
Ηλικία Ενήλικες
product bottom banner